با امضای پیش نویس کنوانسیون تعیین رژیم حقوقی دریای خزر
نخستین اجلاس کارگروه عالی کشورهای ساحلی دریای خزر در باکو
نخستین اجلاس کار گروه عالی کشورهای ساحلی دریای خزر با حضور نمایندگان پنج کشور ساحلی این دریا در باکو آغاز به کار کرد.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسیما از باکو؛ نخستین اجلاس کار گروه عالی کشورهای ساحلی دریای خزر با حضور نمایندگان پنج کشور ساحلی این دریا در
باکو آغاز به کار کرد.
این کار گروه عالی به دنبال امضای پیش نویس کنوانسیون تعیین رژیم حقوقی دریای خزر توسط سران کشورهای ساحلی خزر در مرداد ماه سال جاری در شهر آکتائوی قزاقستان تشکیل شده است و اعضای کار گروه در مدت دو روز برگزاری اولین اجلاس خود در زمینه نهایی کردن تعیین روش های ترسیم خط مبدأ در دریایی خزر که باید به توافق هر پنج کشور برسد تبادل نظر می کنند.
از جمهوری اسلامی ایران در این کار گروه عالی یک هیات به سرپرستی "رضا نظر آهاری" به عنوان نماینده کشورمان در مذاکرات دریای خزر شرکت کرده است. این اجلاس به میزبانی جمهوری آذربایجان به مدت دو روز برگزار خواهد شد.
"نظرآهاری" در حاشیه این اجلاس در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما گفت: یکی از بندها در کنوانسیون امضا شده در اجلاس سران کشورهای ساحلی خزر در آکتائوی قزاقستان این است، که باید بعد از امضای کنوانسیون، کشورهای ساحلی دریای خزر در زمینه خط مبدا کشورهای ساحلی در روی سطح آب دریای خزر توافق کنند.
وی افزود: ما باید مرزهای خود را با کشورهای ساحلی در سطح آب مشخص کنیم تا پنج کشور ساحلی محدوده اعمال حاکمیت خود را بشناسند و همچنین درباره آب های سرزمینی، آب های داخلی، وضعیت جزایر، وضعیت تاسیساتی که در دریا دارند و نیز منطقه ماهیگیری تصمیم گیری و توافق کنند.
"نظر آهاری" افزود: تعیین خط مبدأ و مشخص کردن دقیق آن از بحث های محوری است که در این اجلاس در باکو با هدف تکمیل کنوانسیون خزر آغاز شده است و امیدوارم در فضایی مملو از دوستی، احترام متقابل و تامین منافع ملی کشورمان، کار را پیش ببریم.
وی گفت: اهمیت این کار گروه در آن است که وقتی خط مبدأ و مرزها مشخص شود، عملا کنوانسیون اجرا می شود و با اجرای آن هیچ نیروی خارجی نمی تواند در دریای خزر حضور یابد.
"خلف خلف اف " رییس دفتر هیات دولت جمهوری آذربایجان و نماینده جمهوری آذربایجان در این اجلاس، هم در مراسم آغاز به کار این مراسم با اشاره به اهمیت امضای کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر در قزاقستان در تابستان امسال با حضور سران کشورهای ساحلی خزر گفت: اعتماد متقابل پنج کشور ساحلی دریای خزر و ثبات این دریا می تواند الگو و نمونه ای برای سیاست جهانی و بین المللی باشد و دیگران از آن الگو برداری کنند.
وی افزود: کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر مکانیزمی برای گسترش همکاری های متقابل پنج کشور فراهم کرده است و ما تصمیم داریم با بررسی تصمیمات کنوانسیون، آنها را به مرحله اجرا برسانیم.
نماینده جمهوری آذربایجان در این اجلاس گفت: دریای خزر دریای صلح و دوستی است و وظیفه ما حفظ این دوستی هاست و تلاش می کنیم دریای خزر منطقه ای برای گسترش همکاری ها و توسعه پایدار منطقه باشد.
"ایفیر برادچکوف" نماینده ویژه رییس جمهور روسیه گفت: هم اکنون همکاری های خوبی میان کشورهای ساحلی دریای خزر وجود دارد و چشم انداز خوبی برای رسیدن به سطح و مرحله جدید همکاری ها دیده می شود.
وی افزود: همه کشورهای ساحلی دریای خزر مصمم هستند هر نوع مسئله سیاسی، امنیتی و اقتصادی مربوط به دریای خزر را به صورت پنج جانبه و بدون دخالت بیکانگان حل کنند و این خیلی مهم است.
مصاحبه شوندگان:
1- رضا نظر آهاری ، سرپرست هیات ایرانی و نماینده ایران در مذاکرات خزر
2- خلف خاف اف ، رئیس دفتر هئیت دولت جمهوری آذربایجان و نماینده جمهوری آذربایجان در این اجلاس
3- ایقیر برادچکوف ، نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه در اجلاس